De COPC Benchmark
Met deze methodiek kan een benchmark worden uitgevoerd: de uitkomsten en diensten van verschillende contactcenters kunnen zo gemakkelijk met elkaar vergeleken worden.
De standaard biedt gedefinieerde processen en meetmogelijkheden om de resultaten te bekijken van gekwalificeerde leveranciers.

Organisaties die gecertificeerd willen worden, hebben de mogelijkheid om vanuit COPC Inc. ondersteuning, opleidingen, installatie van het besturingssysteem en benchmarking mogelijkheden te ontvangen.

Verschillende versies
Dat kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat het klantcontact heeft uitbesteed aan een ander bedrijf. Beide versies richten zich op vier categorieën:

  • leiderschap en planning
  • processen tussen mensen die van invloed zijn voor de organisatie
  • processen tussen zakelijke transacties en contacten
  • doelstellingen

Verbetering
Door COPC is er altijd sprake van procesverbetering binnen klantcontactcenters. Er moet namelijk volgens de standaard meteen actie worden ondernomen, wanneer een normwaarde niet gehaald wordt of wanneer er drie achtereenvolgende meetpunten onder de norm vallen.
De verbeteringen en aanpassingen zijn in deze standaard nauwkeurig vastgelegd in een plan en de eindverantwoordelijke wordt duidelijk omschreven evenals het eindresultaat. Dit alles levert positieve resultaten op, want contactcenters die de COPC standaard toepassen, worden als zeer klantvriendelijk ervaren.

Bron: COPC.com

WFM Consultancy
Postbus 166
2394 AN Hazerswoude

@: info@WFM
M: +31 6 48 11 03 28