Plannen
Nadat er een forecast is opgeleverd en capaciteitsbeslissingen zijn genomen, gaat een planner deze uitvoeren. Vaak gebeurt dit in twee stappen: het plannen en het roosteren.

Plannen
Bij plannen gaat het om uren en – populair gezegd- nog niet om poppetjes of de gezichten.  In veel gevallen worden bij een urenberekening een ondergrens van 4 tot 10 uren aangehouden, afhankelijk van de grote van de afdeling.

Roosteren
Voor het roosteren geldt dat de geplande uren worden ingevuld met medewerkers, er worden namen bij de diensten gezet, waardoor medewerkers weten wanneer ze moeten werden.
Daarna worden alle overige activiteiten, andere werkzaamheden of non productieve uren, zoals trainingen, coaching, overleg en management gesprekken ingevuld. Dit gebeurd veelal op basis van de dagspiegel en ruimte en behoefte die er ontstaat of nodig is.

 

WFM Consultancy
Postbus 166
2394 AN Hazerswoude

@: info@WFM
M: +31 6 48 11 03 28